Skip to main content
Dit doen wij:

Werk en Opleiding

Eén ding hebben ze gemeen: ze zagen alle drie een gat in de markt. Of dat nu is op het gebied van biologische gewasbescherming, betaalbare slippers of gebak: Tsjaad is in 2021 heel wat innovatieve ondernemers rijker geworden. En niet alleen Tsjaad, ook in andere landen in Afrika, Midden- en Zuid-Amerika en Azië werden jongeren opgeleid, kersverse personeelsleden in dienst genomen en startende ondernemers begeleid.

 

Albertine Assem verkoopt als enige gebak in haar wijk in N’djamena. Alida Yanyam zag dat slippers zo duur waren in Tsjaad omdat ze altijd geïmporteerd moesten worden, en besloot ze zelf te gaan maken. Prosper Dinmgammad zag kansen voor duurzame producten en bracht biologische gewasbescherming op de markt. Met behulp van Job Booster Tsjaad maakten deze drie ondernemers hun droom waar.

 

Benieuwd hoe dat eruitziet in de levens van Albertine, Alida en Prosper? Bekijk hier hun verhaal:

Wereldwijd hebben duizenden jongeren geen inkomen of een onderbetaalde baan. Juist deze jonge generatie heeft de potentie, de dromen en de ambitie om een toekomst op te bouwen. Romaric Tarpaga, projectmanager van Job Booster in Oost Burkina Faso, waar een nieuw project is gestart in samenwerking met de Nederlandse ambassade, vertelt: ‘De Job Booster-aanpak is innovatief, omdat we werken vanuit de markt. Maar we werken ook aan een goed arbeidsklimaat voor jongeren en startende ondernemers. Vaak is het voor startende ondernemingen lastig om een lening te krijgen voor investeringen. Job Booster gaat in gesprek met banken zodat jongeren wel ruimte krijgen om te investeren.’

Resultaten Werk en Opleiding

21.787

Mensen gestart met een opleiding, training of coaching

3.251

Mensen met een eigen bedrijf (na 6 maanden)

18.907

Mensen hebben een opleiding, training of coaching succesvol afgerond

440

Jongeren ontvingen een lening via Job Booster

2.229

Mensen met een baan (na 6 maanden)